A. Turčanová a F. Novotný odstupujú z Predstavenstva TSMP, a. s.

07.10.2011 Prešov

Prešov 6. októbra (TASR) – Dvaja nominanti KDH, ktorých začiatkom septembra tohto roka zvolilo prešovské mestské zastupiteľstvo za členov predstavenstva Technických služieb mesta Prešov (TSMP), sa rozhodli z týchto postov odstúpiť. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré TASR zaslal predseda Okresného centra KDH v Prešove Stanislav Kahanec.
Z predstavenstva odchádza jeho predseda Fabián Novotný a členka Andrea Turčanová. OC KDH dnes informovalo, že ide o reakciu na priebeh prvého zasadnutia Predstavenstva TSMP, ktoré sa konalo v stredu (5.10.) a kde bol za riaditeľa spoločnosti zvolený doterajší prednosta mestského úradu Jozef Višňovský.
Podľa Novotného boli v rámci programu prerokované rozhodnutia valného zhromaždenia, hodnotenie činnosti a ďalšie otázky týkajúce sa firmy. Novotný uvádza, že v bode rôzne podal člen predstavenstva Richard Hympán návrh na odvolanie riaditeľky Andrey Marcinkovej, ktorý podporili štyria zo šiestich členov predstavenstva. Následne bol rovnakým počtom hlasov zvolený za riaditeľa podpredseda predstavenstva Višňovský.
Dvaja členovia predstavenstva za KDH nehlasovali za zmeny týkajúce sa personálneho obsadenia postu riaditeľa. Vo vyhlásení sa uvádza, že nesúhlasili, aby sa obsadenie menilo bez náležitej prípravy a bez výberového konania. Rovnako sa nestotožňujú s nomináciou Višňovského, ktorý bol doteraz zástupcom vrcholového vedenia mesta.
Obaja členovia majú pocit, že spôsob zmeny a nominácie riaditeľa nadväzuje na doterajšie praktiky vrcholového vedenia mesta najmä v súvislosti so súťažou na poskytovanie komplexných služieb v odpadovom hospodárstve z roku 2009. Jej podmienky, podľa KDH, boli netransparentné a nakoniec ju Úrad pre verené obstarávanie nariadil zrušiť.
\"KDH takéto postupy a spôsoby odmieta podporovať. Na základe uvedených dôvodov a pri danom rozložení hlasov v predstavenstve, zástupcovia KDH nemôžu presadzovať principiálne postoje, preto Fabián Novotný a Andrea Turčanová sa po dôkladnom zvážení rozhodli z Predstavenstva TSMP odstúpiť,\" píše sa vo vyhlásení.
 

Vyberte región

mark